Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Σε ένα παράλληλο σύμπαν...

''..Τι να κάνεις για να ‘σαι ένας άλλος; Αδύνατο. Θα ‘πρεπε να μην είσαι πια κανένας, να ξεχάσεις τον εαυτό σου για κάποιον, έστω και για μια φορά. Πώς όμως; Μη με παραφορτώνετε. Είμαι σαν εκείνον το γερό-ζητιάνο που δεν ήθελε ν’ αφήσει το χέρι μου, μια μέρα έξω σ’ ένα καφενείο: «Αχ κύριε» έλεγε, «δεν είναι που ‘σαι κακός, είναι που χάνεις το φως σου». Ναι, έχουμε χάσει το φως, τα πρωινά, την άγια αθωότητα εκείνου που συγχωρεί μόνος του τον εαυτό του.» ΄΄

Σε ένα παράλληλο σύμπαν θα κάπνιζα φανατικά αλλά παράλληλα θα ήμουν και τέλεια μαγείρισσα. Θα οδηγούσα με ευχέρεια κάθε αμάξι που θα συναντούσα στον δρόμο μου. Θα πήγαινα για καφέ στο Μπουρνάζι και απαραίτητα κάθε μήνα θα επισκεπτόμουν με χαρά λαϊκές σκηνές.Η αγαπημένη μου συγγραφέας θα ήταν η Δημουλίδου και από ηθοποιούς θα ήξερα μόνο όσους παίζουν στην τηλεόραση.
Σε ένα παράλληλο σύμπαν θα ήμουν ξανθιά και θα λάτρευα τα ψώνια. Θα κυκλοφορούσα δε καθημερινά με τακούνια. Θα είχα περάσει μάλλον σε κάποιο ΤΕΙ που δεν θα με ενδιέφερε καθόλου και θα πήγαινα μόνο και μόνο για να περνάω τα μαθήματα. Στο σχολείο θα ήμουν από αυτούς που βάζουν υποψηφιότητα στο δεκαπενταμελές. 
Απ την άλλη θα ήμουν πεισματάρα,θα είχα κυρίως άντρες φίλους και θα σιχαινόμουν τις μακροχρόνιες σχέσεις. Ιδανικός άντρας για μένα θα ήταν ο Ρουβάς και τίποτα λιγότερο. Θα είχα έναν αδελφό που θα τον έκανα ότι ήθελα και οι γονείς μου θα με είχαν κακομάθει τόσο ώστε να γκρινιάζω σε όλους για όλα. 
Ίσως να ήμουν από αυτούς που θα έλεγαν ''α σας χρειάζεται χρυσή αυγή''. Δεν θα ήμουν Υδροχόος αλλά δεν ξέρω τι ζώδιο θα μου ταίριαζε στο παράλληλο σύμπαν. Σίγουρο είναι ότι δεν θα μου άρεσαν οι αλλαγές,θα μισούσα τα ταξίδια και καθετί διαφορετικό θα το φοβόμουν. Α και σε περίπτωση προβλήματος κανείς δεν θα μπορούσε να με εμπιστευτεί,η λογική μού λείπει. Από την άλλη όμως η περιέργεια δεν είναι στα χαρακτηριστικά μου,δεν αγχώνομαι και πολύ ούτε μου αρέσει να κάνω σχέδια. Άγχος δεν έχω ίσως φταίει και το ότι δεν πίνω καφέδες.
Ο κόσμος να έρθει ανάποδα το γυμναστήριο μου δεν το χάνω. Ανελλιπώς κάθε μέρα τηρώ το πρόγραμμα. Μιλάω πολύ καλά γαλλικά αλλά δεν με ενδιαφέρει να μάθω και τίποτα άλλο.Μου αρκούν κάποια βασικά στοιχεία για μια θεσούλα στο δημόσιο. Όνειρο μου είναι να παντρευτώ στα 25 τον πλούσιο πετυχημένο άντρα που θα μου προξενέψουν οι αυστηροί γονείς μου,να μείνουμε στην επαρχία με τα 8 παιδιά μας.

Κάπως έτσι θα ήμουν λοιπόν αν δεν ήμουν εγώ αλλά το ακριβώς αντίθετο από μένα. Με προτιμώ σε αυτό το σύμπαν... 

΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου